print logo
© 2017
International Interior Design Association

Chicago, IL
Toll Free: 888 799 4432
International: +01 312 467 1950

2016 Student Design Competition Winners

 

student design competition 2016


IIDA is proud to announce the winners of the 2016 IIDA Student Design Competition: The Social Station.

The jury panel included: Nick Blessinger (Director of Marketing and Education, OFS Brands), Krystal R. Lucero, IIDA (Senior Interior Designer, Edwards + Mulhausen Interior Design), Robyn Taylor, IIDA, CID (Director of Design, Westgroup Designs), and Betsy Vohs, Associate IIDA, Associate AIA, LEED AP ID+C (Founder & CEO, Studio BV).

The 2016 Student Design Competition challenged participants to create Social Station — a first-of-its-kind co-working space specialized for today’s social retailers. 

 

FIRST PLACE: CONNECTION Network

Blair Lehman, Student IIDA
Monica Wilder
Marywood University School of Architecture

The CONNECTION Network links a work environment for social retailers with the retail environment. Each company is provided with an individual work zone, but the central nuclei serve as a collaboration space for all companies. Consumers can see products being made in the collaborative workshop, nucleus number two, and purchase products in the central nucleus shared by retailers.

View the project.

 

SECOND PLACE: GROW

Marie Melvin, Student IIDA
British Academy of Interior Design

GROW is a first-of-its-kind space where makers and retailers can co-work by day and sell by night in a wellness-oriented environment for flourishing businesses. Its airy, light-filled space brings nature indoors, creating a soothing and inspiring atmosphere where workers can be highly productive and collaborative. Once laptops are stowed for the day, GROW transforms into a hip shopping experience for visitors with a taste for social retail.

View the project.

 

THIRD PLACE: CITY PARK

Hao Wu, Student IIDA
New York School of Interior Design

An interior park not only provides a flexible “social station” where visitors can enjoy a variety of paths and programmed areas, but it also offers a healthy space that supports employees. It encourages a sense of community, enhancing the experience of co-working spaces and social retail. A vertical green wall and a green carpet symbolize the lawn; water is symbolized by mirror and glass; and park-like walls divide the space, control the noise, and provide security.

View the project.